2024. május 1., szerda

CSŐTÖRÉS és egyéb történések

Csőtörés volt éjszaka a házunkban... Egy olyan lakásban, ahol 15 éve senki sem él... A tulajdonos jött, beengedte a szerelőket, majd hazament a lakhelyére, mi,- a többi lakó, - meg holnap délig minimum víz nélkül leszünk. A legalsó szomszéd néni áram nélkül is... Próbálom pozitívan megközelíteni...Mindennek oka van... és minden változás (még ha kikényszerített is) lehetőség arra, hogy valamit jobbá, szebbé tegyünk. Kicserélik a falban a régi ólomvezetékeket...és eljött a pillanat, hogy a múzeálisnak számító wc kagylót is kicsreréltessem. Addig meg kevesebb kávét és teát iszom, hogy kitartson az előre levett vízmennyiség :))) Köszönet Shani! A Szaturnuszi időszakomba léptem január elején. Rendet rakunk.

A napi fura történések egyébként folytatódtak...Lehet, hogy mégiscsak kandikamera van a dologban. Becsengetett egy egyébként szimpatikus, alacsony, szőke, felettéb zaklatottnak tűnő fiatal pasas, bemutatkozott, elmondta, hogy a szemben lévőházban lakik, a mamájáé az utcánkban lévő tanácsadó cég...és hogy nagyon kínos, szorult helyzetbe került, mert a lemerült elektromos autóját kellene hazavontatni és hiányzik hozzá 25 ezer forintja. 2 órán belül visszahozza, mondja...és egy doboz borral tudná meghálálni... Furcsán nézhettem, mert így folytatta: ja hogy nem szereti?...Akkor elajándékozhatja... 

De...Nem volt nála kártyaolvasó.

Igaz, a kártyámon is csak a vizeseknek szánt összeg ... Mondhatná valaki, hogy szívtelen vagyok,- mert nem segítettem:) Viszem a karmát. Azért visszatérve a folyosóról a lakásba, megkérdeztem a macskáimat, hogy tollasnak tűnik-e a hátam.